Reminders programma: Verhogen kennis handhygiëne

Het Reminders Programma biedt u de mogelijkheid om uw kennis op het gebied van handhygiëne te verhogen. Het programma start met een training waarin u onder andere leert wanneer u moet kiezen voor handen reinigen of desinfecteren en hoe u dit het beste kunt toepassen. Nu u deze kennis weer heeft opgefrist is het van belang om hier de nadruk op te houden. Dit wordt gewaarborgd in de vervolgstap van het Reminders Programma; motivatie tot gedragsverandering.


Om een lange termijn effect te kunnen bereiken is het vooral van belang dat oude gewoontes worden vergeten en nieuwe, betere gewoontes worden aangeleerd. Dit kan worden bereikt door gedurende langere tijd en met regelmaat uw personeel bewust te maken van het belang van handhygiëne. Door de Reminders zoveel mogelijk te linken aan de dagelijkse werkroutine van uw medewerkers zal dit nieuwe gedrag tot stand komen. Echter, verzorgend personeel en artsen/specialisten voeren andere werkzaamheden uit, daarom zijn een aantal Reminders specifiek toegespitst op de verschillende doelgroepen.

Gedurende minimaal 7 maanden zult u de Reminders met regelmaat terugvinden rondom de werkplek. Op speelse wijze zullen karakters zoals Mrs. A, de familie E. Coli en Miep Griep herinneren aan het belang van goede handhygiëne. Betere handhygiëne verkleint de kans op verspreiding van infecties.

Vraag training aan