5 mei - Wereld Handhygiënedag

Vandaag het is het de Internationale dag van de Handhygiëne. Dit is een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) waarbij ze het belang van goede handhygiëne onder de aandacht willen brengen.

Handhygiëne is in professionele keukens en restaurants essentieel. Schadelijke bacteriën zoals griep verspreiden zich gemakkelijk via handcontact. Door te zorgen voor goede handhygiëne, voorkom je dat schadelijke bacteriën makkelijker op voedsel en werkoppervlakken terecht komen.

Schadelijke bacteriën kunnen via de handen gemakkelijk worden overgedragen op o.a. voedsel, werkoppervlakken en apparatuur. Download hier op de website van keukenhygiene.com 6 tips hoe je goed je handen wast, hang ze op en verklein het risico op besmettingen in je keuken!

Je kunt ervoor kiezen om al het personeel een klein potje desinfecterende handzeep op zak te laten dragen. Zorg daarnaast voor goede handzeep bij de toiletten en andere contactpunten zodat jij, je collega's en je gasten gezond de winter doorkomen! Een professionele handzeep nodig? Kijk dan bij de producten welke handzeep geschikt voor je is.